Костурот на крилото е од медијапан кој е обложен со ЦПЛ фолија. ЦПЛ фолијата има повеќе слоеви со голема густина и одлична флексибилност. Најчесто оваа фолија се користи при изработка на врати,кујни,работни маси бидејќи е отпорна на гребнатини и на влага, а притоа има изглед на природен фурнир.