РОЛО ЗАВЕСИ

РОЛО ЗАВЕСИ


Роло завесите се елегантни, стилски, одговараат на трендовите во уредувањето на модерниот дом. Тие се со исклучително лесен механизам за управување, се изработуваат, од текстилни материјали – 100% полиестер, полиестер и PVC или од фиберглас. Роло завесите можат да обезбедат, како приг ушена светлина, така и стопроцентно затемнување. Постои бесконечен асортиман од дезени, разновидни механизми за управување и многу различни начини на монтажа–плафон, ѕид или прозорец

Систем ЕЛЕГАНТ (со водилки и кутија)

Погодна за монтажа на крила со двоосово отворање; кутијата и водилките се нудат во 6 бои: бела, кафеава, златен даб, орев, планински бор, махагон. Водачите овозможуваат монтажа како на рамни лајсни што го држат термопанот така и на заоблени.

Систем СТАНДАРТ (без водилки и кутија)

Може да се монтира на плафон, ѕид или прозорец; алуминиумски и пластични елементи, кои се дел од завесите, се достапни во бела и кафеава боја.

Систем МИНИ (без водилки и кутија)

Монтажа се изведува без да е потребно дупчење на профилите на прозорецот. За деловите кои се отвараат се користат Z-обликувани држачи а за фиксните прозорци завесата се монтира со двојно самолеплива лента; алуминиумските и пластичните елементи, кои се дел од завесите, се предлагаат во бела и кафеава боја 8014 и кафеава 8003.

Мотор за роло завеса – радиомотор со вградена литиумска батерија за осовина ф28. Полнењето на батеријата се изведува со посебен полнач. Батеријата е наполнета за околу 6 часа. Ако се користи 4 пати на ден, може да се користи во период од 3 до 5 месеци. 1.1 Nm и работи на 8V.