ПРОФИЛИ


Trocal е бренд од групацијата Profine кој е сведски лидер во производство на ПВЦ профили со продажба во повеќе од 70 држави и годишно производство од 450.000 тони ПВЦ профили. Други профили од групацијата Profine се KBE и Kömmerling. Trocal е пионер во производството на прозорци, пред повеќе од 50 години Trocal го започна првото сериско производство на ПВЦ профили. Од тогаш Trocal e гаранција за квалитет и иновативност. Сите профили од Trocal се произведуваат во Германија во Berlin и Pirmasens. Профилите од Трокал се со ознака green line, бидејќи се произведуваат без олово (отровен метал) како стабиизатор и се на база калциум-цинк.